A tollam dala
Kultúra

A tollam dala

A Forrás-Új Tükör Klub irodalmi esttel folytatódott augusztus 13-án a Közösségek Házában. Horváthné Balogh Zsuzsával beszélgetett legújabb verseiről Király Gábor, a rendezvény házigazdája. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. 

Király Gábor vendége bemutatásakor elmondta, emberek ápolásával foglalkozott, mielőtt nyugdíjba ment. Azután elkezdett novellákat, verseket írni. A közönség a beszélgetős, irodalmi esten Horváthné Balogh Zsuzsa 23 költeményét ismerhette meg. A tollam dala verssel indult a rendezvény, és a Hálás szívvel cíművel zárult.

Közben versek hangzottak el a családról, az otthonról, emlékekről. Zsuzsa meggyőződéssel hirdeti, hogy néha meg kell állni a rohanásban. Az ünnepek fontosak az ember életében. Ilyen jellegű versek is szerepeltek a programban. Költeményei üzeneteket fogalmaznak meg. A legszebb csomagban szerepel a szeretet, a hála, a békesség. 

- Úgy gondolom, hogy a versolvasást könnyű megszerettetni, mert a vers rövid terjedelmű, tömör, mély mondanivalóval. Mindenki meg fogja találni azt a verset, ami megszólítja, felüdíti, mert a vers feszültséget old, biztat, megnyugtat, és nem utolsósorban inspirál – fogalmazott Zsuzsa. - Mindenki tanul mindenkitől, vagy levonja a megfelelő következtetést.  Az estről bővebben olvashatnak a Halasi Tükör augusztus 22-i lapszámában.

Fotók: Anda Péter