Bibós kávéház 18
Kultúra

Bibós kávéház 18

A Bibós Kávéház 2001. óta minden évben egyszer kinyit és csak egy estére. A többi idő az előkészületekkel telik. Az elmúlt egy esztendőben Gusztos Enid munkálkodott azon, hogy minél jobban sikerüljön ez a prózai és zenés műveket egyaránt felvonultató rendezvény. Megérte! Ez a szerda esti program remek alkalom volt a tartalmas kikapcsolódásra.

Gusztos Enidnek a 18 a szerencseszáma. Úgy hozta a sors, hogy 2018-ban, április 18-án, 18 órai kezdettel 18 évesen ő szervezhette meg a tizennyolcadik Bibós kávéházat. Ez a program jó alkalom arra, hogy tanárok, diákok és szülők közelebb kerüljenek egymáshoz és együtt lépjenek közönség elé. A Bibós kávéház megszervezésére minden évben az a diák kapja a felkérést, aki kulturális téren a legtöbbet tette az iskoláért. Enid rendszeresen részt vesz a város különböző rendezvényein. Ezen kívül sikeresen szerepelt országos televíziós tehetségkutató műsorokban. Ezúttal édesapjával, Gusztos Károllyal, tanáraival és diáktársaival mutattak be közös produkciókat.

- A Bibós kávéház kezdetben inkább prózai jellegű volt, aztán átváltott zenésre. Én a kettőt vegyítettem a műsor összeállításakor. Egy év szervező munkája van benne – tudtuk meg Enidtől. - A helyhez illően lágyabb dalokat választottam. Énekeltem Jason Mraztól, Elton Johntól és Gerendás Pétertől is lírai szerzeményt – tette hozzá.

A Bibós kávéház előadás két blokkban ment. A szünetben finom édességeket, kávét és limonádét fogyaszthattak a vendégek.

Hozzászólás (0)