December végére készül el az út a Gárdonyi utcában (galéria)
Közélet

December végére készül el az út a Gárdonyi utcában (galéria)

Hetek óta dolgoznak a kivitelezők a Gárdonyi Géza utcában, hogy minél előbb elkészüljön a szilárd burkolatú út. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően aszfaltozzák le ezt a szakaszt, e mellett új parkolókat is kialakítanak a rendőrségi bázis közelében.

Tavaly ősszel jelentette be Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester, hogy a Belügyminisztérium 100 millió forintos támogatást ítélt meg Kiskunhalasnak belterületi utak építésére. Az a döntés született, hogy a Gárdonyi Géza utca, Mártírok útja és Pálma tér közötti szakasza kap szilárd burkolatot. Ott száraz időben a por, csapadékos viszonyok között pedig a sár jelentett problémát az arra közlekedők számára. A közbeszerzés elhúzódása miatt a munkálatokat néhány hete kezdődtek. 

Jelenleg az útalap készül, várhatóan a jövő hét folyamán kezdődhet majd meg az aszfaltozás a területen. Az út mellett új parkolók kialakítására is fedezetet biztosít a támogatás. Ezeket a rendőrség megnövekedett forgalma indokolja, a Mártírok útja melletti várakozóhely már nem volt elegendő. Ha minden optimálisan halad, akkor december végére befejeződik a beruházás. 

Még több cikk

Őrizetben a sofőr

Őrizetben a sofőr

Pikáns ebédindító

Pikáns ebédindító