Halasra látogatott a Rotary Magyarország kormányzója
Közélet

Halasra látogatott a Rotary Magyarország kormányzója

Himer Lászlót a Kiskunhalasi Rotary Club tagjai kalauzolták körbe a városban. Az országos vezetőt és kíséretét Fülöp Róbert polgármester is fogadta, a Panorámatoronyból mutatta meg Kiskunhalas nevezetességeit a vendégeknek.

A 2020-2021-es időszakban Himer Lászlót választották meg kormányzónak a magyarországi rotary clubok. A kormányzó a halasi látogatása során elmondta, országos vezetőként első feladatának tartotta, hogy személyesen felkeresse a helyi közösségeket, megismerje a tagság eredményeit, terveit. Kiskunhalas látnivalóiról elismerően szólt a kormányzó. A helyi szervezők jóvoltából ellátogatott a Csipkeházba, a Sáfrik Szélmalomhoz valamint a Thorma János Múzeumba. Himer László felkereste a Panorámatornyot is, ahol Fülöp Róbert polgármester mutatta meg a város látnivalóit.

Himer László országos kormányzó, Dr. Majorosi Károly a Kiskunhalasi Rotary Club elnöke és Bordás Zoltán klubtag

A Kiskunhalasi Rotary Club kezdeményezésére lett felállítva a városháza tornya mellett található Tapintható láthatatlan című köztéri alkotás, amely a vakok és gyengén látók számára hivatott bemutatni a városközpont épületeit, köztereit. A kormányzó ezt látva elismerően szólt a köztéri alkotásról, mint mondta, jól szemlélteti a helyi rotarysták összefogásának eredményességét.

További információk 19 órakor a Híradóban.