Jubileumi mise a Halas TV műsorán
Közélet

Jubileumi mise a Halas TV műsorán

250 évvel ezelőtt szentelték fel a halasi Szent Péter és Pál templomot, közismert nevén az Alsóvárosi katolikus templomot. A templom felszentelésének főünnepét október 11-én, vasárnap tartották. Az ünnepi szentmisét a Halas Televízió nézői 18-án, vasárnap délelőtt 10 órától láthatják.

Az Alsóvárosi katolikus templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából az ünnepélyes búcsús nagymisét Burányi Roland, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szeretetszolgálatának lelki vezetője tartotta. Az eseményre szeretett volna eljönni Ferenc pápa nagykövete, Michael August Blume is, de idős kora és a vírusveszély miatt sajnálatára le kellet mondania ezt az eseményt. Ha a helyzet és az egészsége lehetővé teszi, a pápai nuncius jövőre bepótolja a most elmaradt látogatást.

A Halas televízióban vasárnap délelőttönként láthatnak egyházi tartalmakat. Délelőtt 9 órától református istentiszteletet, 10 órától katolikus szentmisét felvételről. Mindég az egy héttel korábbi vasárnapi misét és istentiszteletet.) Ezáltal azok sem maradnak le a szertartásokról, akik betegségük, idős koruk, vagy a koronavírus miatti távolságtartás következtében nem tudják élőben látogatni az egyházi eseményeket.