Kávé, zene, vastaps
Kultúra

Kávé, zene, vastaps

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Bibó István Gimnáziumban a Kávéház elnevezésű kulturális programot, melynek lényege, hogy az adott tanév tizenkettedikes diákjai közönség elé állnak és egy-egy verssel, zeneszámmal, tánccal lepik meg a jelenlévőket. Idén is remek élményben lehetett része azoknak, akik ott voltak az iskola aulájában.

Ízléses dekoráció és kellemes kávéillat fogadta a minap, a Bibó István Gimnáziumba belépőket. Ebből már sejteni lehetett, hogy most is különleges hangulatú lesz a Kávéház nevű kulturális rendezvény. És valóban így is volt. A programot minden évben más diák szervezi. Idén a végzős Szűcs-Nagy Liza kapta a megtisztelő feladatot.

Szűcs-Nagy Liza nem csak megszervezte a rendezvényt, hanem több dallal maga is fellépett

- Titkon mindig is ez volt a vágyam, hogy egyszer megszervezhessek egy ilyen programot. Tavaly tudtam meg, hogy az idei Kávéház az enyém. Mérhetetlenül büszke voltam és vagyok arra, hogy enyém lett ez a megtisztelő feladat. Mondhatni, könnyű helyzetben voltam, hisz a Bibóban rengeteg tehetséges diák tanul. Sokan maguktól jelentkeztek, hogy szeretnének itt fellépni, de voltak, akiket én kerestem meg és kértem fel a szereplésre – árulta el a főszervező.

Egy biztos, sok tehetség tanul a Bibóban

Csorba Imre igazgató szerint ezek a programok remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fiatalok megmutassák, milyen tehetségesek.

Csorba Imre igazgató is remekül érezte magát

- Iskolaigazgatóként természetesen nagy öröm számomra, hogy ilyen sok fiatal van, aki valamilyen téren kimagasló teljesítményt nyújt. Tizenkilencedik Kávéházunk ez, minden évben kicsit másabb a rendezvény, éppen ettől szép ez az egész. Liza személyében remek helyre került a „kávéház kulcsa”, amint az látható és hallható, kiválóan ellátta a szervező, házigazda szerepét. A fellépő fiataloknak egy élmény és egy újabb bemutatkozási lehetőség ez a helyszín, nekünk, felnőtteknek pedig lelki feltöltődést nyújtanak a színvonalas produkciók – mondta az intézményvezető.

Sándor Dániel zongorajátékával színesítette az estet

Azt is mondhatnánk, hogy az idei rendezvény fő motívuma a zene volt, hiszen minden produkcióban felcsendült valamilyen sláger vagy komolyzenei szerzemény. Akadtak fellépők, akik évek óta gyakorolt hangszertudásukról adtak tanúbizonyságot, míg mások kimondottan erre az estére álltak össze egy jó hangulatú közös muzsikálásra.

Sok-sok finomság várt a vendégekre

A fellépőkkel készített interjúinkat a Pont magazinban és a Kultúrképben láthatják majd az érdeklődők.