Megszépül és korszerűbb lesz a városi könyvtár
Gazdaság

Megszépül és korszerűbb lesz a városi könyvtár

A kialakult vírushelyzet miatt a Martonosi Pál Városi Könyvtár az elmúlt két hónapban zárva tartott az olvasóközönség előtt, azonban a kényszerpihenő időszak nem tétlenkedéssel telt. Egy nagyszabású projekt keretében modernizálják, felújítják az épületet.

- Az épület energetikai korszerűsítése egy 71 millió forintos pályázati összegből tud megvalósulni. Ez magában foglal többek között egy teljes nyílászárócserét, külső-belső hőszigetelést, homlokzat és bejárati felújítást, napelemek és információs eszközök elhelyezését is. A felújítások továbbra is az előre meghatározott ütemben haladnak, így a tervek szerint október vége felé fejeződhet be a teljes folyamat – árulta el Stírné Prikidánovics Tímea, a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének igazgatója.

Stírné Prikidánovics Tímea

Fülöp Róbert polgármester is szemügyre vette, éppen milyen fázisban van a munkafolyamat. Véleménye szerint a város egyik fontos intézményénél elengedhetetlen az energetikai korszerűsítés.

Fülöp Róbert polgármester is szemügyre vette a munkafolyamatokat

- Az eredeti állapothoz képest nagy minőségi ugrást érhetünk el, ha befejeződik a teljes felújítás. A régi, vaskeretes ablakok kicserélésével alapból más komfortérzete lesz a bent tartózkodóknak a mindennapokban. Bízom abban is, hogy a későbbiekben az épület fenntarthatóságát is kevesebb összegből tudjuk majd finanszírozni. Örömmel tapasztalom, hogy a könyvtár egy olyan kulturális térré nőtte ki magát, ahol az olvasóközönségen túl, sokan mások is betérnek azokra a programokra, amik itt kapnak helyet. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy ez a helyszín is bekerüljön ebbe a felújítást lehetővé tévő pályázatba – nyilatkozta a városvezető.

A könyvek is a helyükre kerülnek a felújítás után

További részletek a témával kapcsolatban, a Halasi Tükör hetilap legfrissebb számában olvashatók.