A Wawelben énekel a halasi kórus
Kultúra

A Wawelben énekel a halasi kórus

Visszamondhatatlan felkérést kapott a kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus. A Nowy Sacz-i  bazilikában és Szent Kinga sírjánál tervezett fellépéseiket követően a krakkói főkonzulátus kérésére a tervek szerint június 29-én a Wawel székesegyházában énekelnek a Szent László-emlékév lengyelországi eseményei alkalmából a szentmisén.
Jönnek a veteránok
Közélet

Jönnek a veteránok

Előzetesen több mint félszázan jelezték részvételüket a Kántor András emlékére rendezett veterán autós- és motoros találkozón. A tapasztalatok szerint a túraversenyen és a vasárnapi felvonuláson már közel százan lesznek a harminc évnél idősebb két- és  négykerekű masinák.
Bence az Európa-bajnokságon
Sport

Bence az Európa-bajnokságon

Másfél héttel azután, hogy Halász Bence az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt legyőzte az országos bajnokságon kalapácsvetésben, a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa-bajnokságon szerepel. A korábban Kiskunhalason, az év utánpótlás sportolójának megválasztott atléta szombaton áll dobókörbe.
Bárki hűsölhet a belvárosban
Közélet

Bárki hűsölhet a belvárosban

Mivel itt a nyári kánikula, a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai szerdán felszerelték és beüzemelték az évek óta nagy népszerűségnek örvendő párakaput.
Sportcélú fejlesztésekről tárgyaltak
Közélet

Sportcélú fejlesztésekről tárgyaltak

Rendkívüli testületi ülés keretében felhatalmazást adott az önkormányzat arra, hogy a Bundzsák Dezső Sportközpont területén új parkolókat alakítsanak ki, a kerítést beljebb hozzák. Döntés született a Kossuth utcai sportcsarnok felújítása kapcsán kötött megállapodás elfogadásáról is. 
Akár Ön is igényelheti
Közélet

Akár Ön is igényelheti

Egészen szeptember 30-ig lehet kérni a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.-nél a lakossági felhasználóknak járó locsolási kedvezményt. Sokan csak vezetékes vízzel tudják öntözni a kiskertjüket, számukra enged el 10%-ot a szennyvízdíjból a szolgáltató abban az esetben, ha ezt egy formanyomtatványt kitöltve jelzik számukra.
Vegyes erdő aljnövényzete ég
Sziréna

Vegyes erdő aljnövényzete ég

Kiskunhalasi, kiskőrösi, kiskunfélegyházi, kiskunmajsai és soltvadkerti tűzoltók dolgoznak Harkakötöny és Tázlár között, ahol két-három hektárnyi területen kigyulladt a vegyes erdő aljnövényzete. A lángokat már körülhatárolták.
Világhírű zenészek az Idősek Otthonában
Kultúra

Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

Helybe hozták a szép dallamokat. Nem mindennapi zenei élményben volt szerdán része a Kiskunhalasi Idősek Otthonában élőknek. Világhírű művészek érkeztek hozzájuk. A Budapesti Fesztiválzenekar vonósnégyese adott koncertet az intézményben.
(►) A Siemensnek épít a Merkbau
Gazdaság

(►) A Siemensnek épít a Merkbau

Tízmilliárd forintos beruházás keretében bővíti gyártókapacitását a Siemens a fővárosban. A 12 500 négyzetméternyi új gyártóterület kivitelezését a Merkbau Kft. végzi, amely az Audi után újabb világhírű céggel működik együtt.