Micsoda osztály: négyszáz kilónyi adomány a Mancs-alapítványnak (galéria)
Közélet

Micsoda osztály: négyszáz kilónyi adomány a Mancs-alapítványnak (galéria)

A Központi Református Általános Iskola 5. b osztálya a Rolló-Halas Kft-vel és a szülői közösséggel összefogva 400 kilónyi kutyatápot ajánlott fel az egyik halasi civil állatvédő szervezetnek. A diákok személyesen vitték el az adományt a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány menhelyére. 

Fontos, hogy már gyermekkorban tudatosuljon, ha szükség van a segítségre, akkor össze kell fogni. Ez volt a mottója annak a jótékonysági akciónak, amelyet a Központi Református Általános Iskola 5.b osztálya a Rolló-Halas Kft. és a szülői közösség indított el. Még  tavasz folyamán több száz kilónyi élelmet ajánlottak fel az egyik halasi kutyamenhelynek. Az kezdeményezés folytatásaként pedig 400 kilónyi kutyatápot vittek ki a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítványnak. 

A gyerekek szüleik társaságában érkeztek meg a kutyák menedékéül szolgáló helyre. Bíró Brigitta és Magyar Nikeman Zsolt fogadta őket és tartott rövid tájékoztatót az alapítvány működéséről. Erdélyi Mihály, a Rolló és a szülői közösség képviseletében elmondta, örömmel hozták a négy mázsányi eledelt. A diákok Brigitta és Zsolt társaságában bemehettek azokra a helyekre, ahol a befogadott négylábúak voltak. A kutyák nagy örömmel fogadták az alkalmi játszótársakat, de a gyermekek is élvezték a látogatást. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.