Nemes gesztus: 2 milliót érő légzéssegítő eszközt kapott a kórház (galéria)
Közélet

Nemes gesztus: 2 milliót érő légzéssegítő eszközt kapott a kórház (galéria)

Pénteken merült fel először, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórháza is részesülhet abból az adományból, amelyet az interneten közvetített I Love Retro Fesztivál szervezői gyűjtöttek össze. Az akcióban részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint a Fiat KB Autoteam Kft. is. A végeredmény egy 2 millió forintot érő  légzéssegítő eszköz, amelyet szerdán délután vett át dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

Újabb példás összefogás eredményének köszönhető, hogy egy fontos műszerrel gazdagodott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórháza eszközparkja. Mindez elsősorban az I Love Retro Fesztivál kitalálóinak, megrendezőinek köszönhető. Varga Szidónia énekesnő, az UFO Update énekesnője; Varga Zsolt, az UFO Update énekese; Mára Krisztián műsorvezető, az esemény főszervezője  bonyolította le a szombat esti interneten közvetített hat órás könnyűzenei eseményt, amelyet negydmillióan követtek a világhálón. Afelajánlásoknak köszönhetően teljesült a nemes cél és több egészségügyi intézményt is támogatni tudnak. 

A szervezők jótékony csapata

Köztük van a kiskunhalasi kórház is. Ennek lehetősége pénteken merült fel először, a térség országgyűlési képviselője Bányai Gábor a jó ügy élére állt és sokat tett azért, hogy ez megvalósuljon. A Fiat KB Autoteam Kft. is csatlakozott az akcióhoz és szerdán délután már át is adták dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatónak a légzéssegítő berendezést. A közel 2 millió forintot érő műszert nagy örömmel fogadták az intézményben.  A fesztivál szervezői elmondták, hogy összesen 5 millió forintot fordíthattak jótékony célra, segítették még a László Kórházat, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Légzéscentrumát is. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.