Nemzetközi díjra jelölték a halasi születésű rádiós interjúját
Közélet

Nemzetközi díjra jelölték a halasi születésű rádiós interjúját

A kiskunhalasi születésű Nagy Margit, a Kossuth Rádió riportere volt az első a világon, akinek sikerült közös interjúban megszólaltatnia dr. Karikó Katalint, dr. Szabó Gábort, dr. Boros Gábort és dr. Pardi Norbertet – a négy magyar tudóst, akiknek kutatásai alapján fejlesztették ki a Covid-19 elleni két legígéretesebb védőoltást. A novemberben készített beszélgetést a közmédia benevezte a Prix Bohemia 2021 nemzetközi rádiós fesztivál versenyére- tudatta a hirado.hu.
.

Sokan ismerik Kiskunhalason Nagy Margitot, a közmédia szegedi körzeti stúdiójának riporterét. A rádiós újságíró városunk szülötte és egykoron a Szilády Áron Gimnázium diákja volt. Soha nem feledkezett el szűkebb hazájáról, rendszeresen tudósít az itteni eseményekről, rendezvényekről. A héten pedig az ő segítségével sikerült interjút készítenünk Dr. Szabó Gábor Tamással, a BioNTech társigazgatójával. Ez a cég Pfizerrel közösen dolgozta ki a koronavírus elleni vakcinát.

Éppen ebben a témában volt egy olyan rádiós anyaga, amelyben a világon elsőként szólalt meg az a négy magyar tudós, akiknek a kutatásai alapján kifejlesztették a Covid-19 elleni két legígéretesebb védőoltást.  Margitnak beszélt dr. Karikó Katalin, dr. Szabó Gábor, dr. Boros Gábor és dr. Pardi Norbert is, a közös interjú tavaly november 20-án volt adásban. Rengeteg pozitív visszajelzést kapott a beszélgetés, amelyet a közmédia benevezte a Prix Bohemia 2021 nemzetközi rádiós fesztivál versenyére. 

- Őszintén szólva, nekem az igazi jutalom az, hogy megismerhettem ezt a négy nagyszerű tudóst, hogy a bizalmukba fogadtak és elismerik a munkámat. Magyarországnak óriási szüksége van olyan emberekre, akik szerethetők és, akiknek a szava mértékadó. Úgy gondolom, hogy ők négyen ilyenek. Hiteles példaképek, akik bizonyították, hogy bármit elérhetsz, ha elég kitartó vagy - nyilatkozta nagy Margit a hirado.hu-n.

Fotó:MTVA