Online ’56-os megemlékezés, tekósok részvételével
Közélet

Online ’56-os megemlékezés, tekósok részvételével

56 Kárpát-medencei település, köztük Kiskunhalas is részt vesz a Rákóczi Szövetség által életre hívott 1956-os, online megemlékezésen. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum egy olyan zászlót kapott a szövetség egyik vezetőjétől, melynek nagy szerepe lesz a jövő héten megvalósuló online eseményen.

Egy ajándékkal a kezében érkezett meg a Rákóczi Szövetség szervezetfejlesztési igazgatója a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum épületébe. Mint kiderült, a kiskunhalasi középiskola is csatlakozik egy nagyszabású kezdeményezéshez.

- A Rákóczi Szövetség támogatásáért köszönettel tartozunk. Már korábban is kértük tőlük, hogy álljanak elő olyan ötletekkel, javaslatokkal, amikben iskolánk is segíteni tudna. Megtisztelő, hogy az idei, online megemlékezésük kapcsán partnerként gondoltak ránk is. A feladatunk az lesz, hogy a néhány perccel ezelőtt átvett ’56-os zászlót, a diákjaink feltartják majd, erről mi egy felvételt készítünk és ez a kisfilm lesz az, amivel mi bejelentkezünk az élő műsorban – árulta el Téglás László igazgató.

Nagy Domonkos István szerint fontos, hogy bár a vírushelyzet miatt személyesen nem emlékezhetnek együtt az emberek, az online tér mégis lehetőséget kell, hogy adjon az ilyen eseményeknek.

- Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem tarthatjuk meg az ’56-os megemlékezést a szokott módon, eldöntöttük, hogy 56 Kárpát-medencei települést kérünk fel arra, kapcsolódjanak be online kezdeményezésünkbe. Az egyik zászló ide, Kiskunhalasra került. Arra kértük a Rákóczi-gimnázium diákjait, pedagógusait, hogy minden óvintézkedést betartva, vegyenek részt velünk október 23-án, az internet segítségével megvalósítandó online ünnepségünkön – fejtette ki a szervezetfejlesztési igazgató.

A tekósok közreműködésével megvalósuló, jövő heti, online ’56-os megemlékezést a Rákóczi Szövetség honlapján lehet majd nyomon követni.