Rinyamenti kaland
Sport

Rinyamenti kaland

Az NBII-es férfi kézilabda bajnokság DNy-i csoportjában már a 6. tavaszi fordulót rendezték a hétvégén. A Kiskunhalasi UKSC az egyik legtávolabbi helyszínre, Nagyatádra utazott szombaton és a Rinyamenti KC otthonában lépett pályára.

Az őszi odavágón simán nyertek Halason a nagyatádiak, így lett volna miért visszavágni a szombat esti bajnoki találkozón. Sajnos azonban ismét nagyon sokan hiányoztak a keretből. Pecséri Viktor, Nagy Gábor, Fejes Attila, Opacic Alen, Paic Róbert vagy éppen a balkezes szélső, Tóth Tamás sem tudott a csapat rendelkezésére állni, így nehéz dolga volt Demeter Ádám edzőnek az összeállításnál. A kedvezőtlen előjelek ellenére nagyon jól kezdett idegenben az UKSC. A 10. percig teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyultak Gyenizse Laciék, de aztán a félidő végére három góllal elhúzott a pályaválasztó. 14-11 után, a második felvonásban sajnos nagyon belelendült a nagyatádi csapat a Halas pedig többször is percekig gólképtelennek bizonyult. A különbség a 16. percben már tízre bővült és a hajrá sem hozott változást a játék képében, sőt…

A legvége egyértelmű és papírforma hazai győzelem lett. Rinyamenti KC – Kiskunhalasi UKSC 33-18. Ifjúsági eredmény: 24-22.