Századik születésnapját ünnepelte Vastag Sándor
Közélet

Századik születésnapját ünnepelte Vastag Sándor

Nem mindennapi eseményt ünnepelt a kiskunhalasi Vastag Sándor. A hétvégén töltötte be 100. életévét. Ez alkalomból fia tortával lepte meg. Ott volt a köszöntésen dr. Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Körének elnöke is, hiszen jelenleg Sanyi bácsi a legidősebb, élő, Szilády-ban érettségizett diák. Erről most már egy díszes oklevél is bizonyítékul szolgál.

Az ünnepelt fiatalosan, elegánsan és bölcs gondolatokkal fogadta a köszöntésére érkezőket. Vastag Sándor a közös koccintás és a tortán lévő gyertyák elfújása után felidézte élete főbb állomásait, a vasútnál töltött munkás éveket és még megannyi meghatározó élményt.

Mint megtudtuk, Sanyi bácsi a ’80-as években megörökölt egy földterületet, majd csatlakozott az akkoriban nagyon népszerű hobbikert mozgalomhoz. Szabadidejében sok időt töltött kertészkedéssel, remek kikapcsolódás volt ez számára. Közel 40 éve nyugdíjas már, az évtizedek alatt a sors megajándékozta 1 fiúgyermekkel, 6 unokával és 3 dédunokával is. 59 évig élt boldog házasságban feleségével, Klárikával, aki néhány éve hunyt el. A születésnapos azt is elmesélte, hogy a hétvégéket a Szegedről hazajáró fiával tölti, hétköznapokon pedig egy házi gondozó segíti, hiszen ilyen idős korban már elkél a segítség.

További részletek a hétfőn 19 órakor kezdődő Híradóban, valamint a Halasi Tükör február 24-én megjelenő lapszámában.