(►) Tűzcsapnak rohant egy VW a Kertvárosban (galéria)
Sziréna

(►) Tűzcsapnak rohant egy VW a Kertvárosban (galéria)

Több méteres szökőkút alakult ki a Kertvárosi ABC előtt, miután egy Volskwagen Golf előzés közben letért az útról és kidöntötte a tűzcsapot. A jármű még egy fának is nekirohant, szerencsére a sofőr sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Olvasónk értesítette a szerkesztőségünker arról, hogy baleset történt a Kertvárosi ABC előtt. Már a Dong-ér-völgyi út és a Nagy Szeder utca kereszteződéséből lehetett látni a villanyvezetékig felérő, több méter magas vízoszlopot. A helyszínen megtudtuk, hogy egy Volkswagen Golf előzni akart, amikor a sofőr elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról és kiütötte a tűzcsapot. A továbbsodródó autó még egy fát is kidöntött, az eleje összetört, a légzsákok kinyíltak. A vezető használta a biztonsági övet, így sérülések nélkül úszta meg a balesetet.

A víz közel negyedórán át ömlött, a környékbeli utcákat is elöntötte, az árkok pedig megteltek. Végül a szolgáltató szakemberei zárták le a vezetéket, a tűzcsap helyén jókora kráter keletkezett. Megtudtuk, hogy a sofőr elismerte a felelősségét, helyszíni bírságot kapott. 

Videó: Csóti Gábor