Újabb brutális, ezúttal csoportos(?) erőszak: Magyarország nevében kért elnézést a német sértetteket ápoló kórház igazgatója
Archívum

Újabb brutális, ezúttal csoportos(?) erőszak: Magyarország nevében kért elnézést a német sértetteket ápoló kórház igazgatója

Csoportos rablás és nem kizárt, hogy csoportos erőszak is történt Jánoshalmán. Egy saját házukban itt nyaraló német házaspárt három jánoshalmi férfi támadott meg: mindkettőjüket megverték, a nőt megerőszakolták. A sértetteket ápoló kiskunhalasi kórház igazgatója személyesen kért bocsánatot Magyarország nevében a rendkívül durva incidensért.

Egyelőre csoportosan elkövetett rablás miatt folytatnak nyomozást három jánoshalmi férfi ellen, akiket a támadás után Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rendőrei néhány óra alatt elfogtak. A brutális elkövetők közül ketten őrizetbe kerültek, harmadik társukat keresik. A támadók július 18-án Jánoshalma külterületén egy német házaspár 57 éves férfi tagjától cigarettát, majd pénzt követeltek, ám szinte azonnal ütlegelni kezdték.

A férfi bár bemenekült a tanyája udvarára, a tettesek követték, és tovább verték, majd a kiabálására a segítségére siető 48 éves feleségét is többször megütötték. A tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik ott lefogta, és megerőszakolta. A Tükör úgy tudta, nem kizárt, hogy ebben többen is követték – ezt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg.

A megvert német férfi arccsonttörést szenvedett, és természetesen mindketten kórházba kerültek. Gondos ápolásukat a Semmelweis Halasi Kórház látja el, és annak ügyvezető igazgatója személyesen is felkereste a rendkívül durva incidens áldozatait. – Megrendítő és felháborító, ami a nálunk nyaraló német házaspárral történt, ezért kórházvezetőként és polgárként is Magyarország nevében kértem elnézést tőlük a történtekért – mondta a Halasi Tükör újságíróinak dr. Romhányi Zoltán.

A három ismeretlen férfi a tanyából készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot rabolt el, az összes anyagi kár közel 500 ezer forint. A rendőrséget a sértett házaspár szomszédja értesítette a hátrahagyott nyomok alapján, így a jánoshalmi és kiskunhalasi rendőrök gyorsan, csütörtök reggelre két elkövetőt: egy 37 éves és egy 21 éves férfit (apát és fiát) már elfogták. A fiatalabb beismerő vallomást tett, megjelölve harmadik társukat, egy szintén jánoshalmi 31 éves férfit – ez utóbbit körözik; az elfogottak előzetes letartóztatását már indítványozták a rendőrök.

Lapunk nem hivatalos forrásból úgy tudja, a német házaspár – noha itt vettek házat, és minden évben több hónapot töltöttek itt – most nyaralójuk eladását tervezik, és azt, hogy többé nem jönnek Magyarországra…

Szöveg: Kohout Zoltán
Fotó: illusztráció