Magyarország jobban teljesít
Gazdaság

Magyarország jobban teljesít

-  2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, ezek döntő többsége piaci álláshely. Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért tovább csökkennek a munkát terhelő adók- fogalmazott sajtótájékoztatóján Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője a 2018-as költségvetés kapcsán.
20 éves a KB Autoteam Kft.
Gazdaság

20 éves a KB Autoteam Kft.

Fiat személy és haszonjárművek valamit Lada modellek lepték el Kiskunhalas főterét szombaton. A szokatlan kiállítás oka a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz 20 éves születésnapjának ünnepségét rendezték meg május 20-án. Az 1997-ben alakult társaság a filmszínházban emlékezett meg az eltelt húsz esztendőről, meghívott vendégeivel, partnereivel, a tulajdonsokkal és a cég munkatársaival. Az egyórás műsort követően a Matéza étterem teraszán látta vendégül a meghívottakat a vállalkozás vezetése.
Őstermelőivel sokkal gyorsabb
Gazdaság

Őstermelőivel sokkal gyorsabb

Az előzetes becslések szerint további közel 90 ezer gazda veszi igénybe a falugazdász-hálózat segítségét a 41 jogcímen igényelhető agrártámogatások kapcsán. A kérelmek benyújtására 2017-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén van mód, amelyet szankciómentesen még május 15-ig meg lehet tenni.
Fontos tudnivalók az iparűzési adóról
Gazdaság

Fontos tudnivalók az iparűzési adóról

Könyvelők, könyvelőirodák, civil szervezetek, vállalkozások számára fontos információkat közölt az iparűzési adóval kapcsolatban a halasi városháza. Az érintettek feltétlenül olvassák el az alábbiakat!
Megújult a fehértói iskola ebédlője
Gazdaság

Megújult a fehértói iskola ebédlője

Közel 19 millió forintot fordított Kunfehértó önkormányzata az iskola ebédlőjének felújítására. A beruházás során új tető, nyílászárók, mosdók kerültek a létesítményre, így az oda járó diákokat komfortosabb körülmények fogadják nap mint nap.
Újabb 66 embernek lesz munkája
Gazdaság

Újabb 66 embernek lesz munkája

Új üzemcsarnokot építenek a soltvadkerti Material Plastik Kft.-nél. A teljes beruházás 3.1 milliárd forint lesz ehhez a magyar állam 1, 4 milliárd forint támogatást nyújt, 66 embernek lesz így munkája. Az alapkőletételnél jelen volt Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.
Folyamatosan frissül a halasi adóslista
Gazdaság

Folyamatosan frissül a halasi adóslista

A halasiak többsége befizette a helyi adók első félévi részleteit. Viszont vannak olyan magánszemélyek és vállalkozók, akik már jelentős tartozást halmoztak fel. Ők kerülnek fel a havonta frissülő, nyilvánosan elérhető adóslistára. Sokan befizették a helyi adók első félévi részleteit. Ez március közepén volt esedékes.
Kész az útalap a Csendes közben
Gazdaság

Kész az útalap a Csendes közben

A Csendes közben a héten elkészült a régóta várt útalap, ami 360 folyóméter hosszú, valamint 3 és fél méter széles. A beruházás felerészben lakossági, felerészben önkormányzati támogatással készült. A példát látva, már a szomszédos Vass Lajos utca lakói is úttársulat alakításában gondolkodnak.
Őstermelőket ellenőriznek
Gazdaság

Őstermelőket ellenőriznek

Ellenőrzésekre számíthatnak az őstermelők a piacokon, árusítóhelyeken. A cél az, hogy visszaszoruljanak a visszaélések az őstermelői igazolványokkal. A piacokon egyre többen kiteszik az árujuk mellé azt az egységes táblát is, ami azt jelzi, hogy saját maguk termelték meg a zöldségeket, gyümölcsöket.