(►) A választókerületben járt az agrárminiszter
Gazdaság

(►) A választókerületben járt az agrárminiszter

Bányai Gábor meghívására a választókerületben járt dr. Nagy István agrárminiszter. A tárcavezetőt rendhagyó módon saját almásában fogadta a térségünk országgyűlési képviselője. Nagy István szerint nincs könnyű helyzetben most a mezőgazdaság, a gazdálkodóknak a koronavírus miatt helyzettel és a madárinfluenzával, valamint a fagykárral is szembe kell nézniük.

Egy éven belül már második alkalommal jár a választókerületben dr. Nagy István agrárminiszter. Tavaly májusban egy lakossági fórumot tartott Jánoshalmán, most pedig a terepen tájékozódott. A meghívás Bányai Gábortól érkezett a szaktárca vezetőjéhez, akit a saját almásában fogadott az országgyűlési képviselő.  Éppen virágzás idejére esett a látogatás, a miniszter szívesen nézett körbe a területen.

Dr. Nagy István rögtönzött sajtótájékozatóján megemlítette, hogy sok nehézséggel kell most szembenéznie a mezőgazdaságban dolgozóknak. Nemrégiben fagy volt, közben aszály sújtja az ültetvényeket. Éppen ezért az Agrárminisztérium a tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál. Beszélt arról is, hogy a koronavírus miatt bizony nehézséget jelent az idénymunkások pótlása. Erre viszont van megoldás - tette hozzá a miniszter. Erről beszélt a Halas Televíziónak adott interjújában is. (Részletek még  látogatásról a 19 órakor kezdődő híradóban.)

Videó: Csóti Gábor