(►) Kézműves sörök halasi szívvel, lélekkel
Gazdaság

(►) Kézműves sörök halasi szívvel, lélekkel

Egy közel 300 millió forintos beruházás keretében új sörfőzde kezdte meg működését Kiskunhalason. A volt Állami Gazdaság likőrgyárának területén, a legmodernebb technikai berendezések használatával már megkezdték a kézműves sörök gyártását. A cég vezetőjének elmondása szerint, eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptak termékeik kapcsán az emberektől.

- 2016-ban merült fel bennünk, hogy szeretnénk a Homokhátságon egy „söroázist” létrehozni. A terveket tett követte, így a közelmúltban meg tudtuk nyitni kézműves sörfőzdénket. Szerencsénkre éppen indult egy pályázat, amit elnyertünk, így 135 millió forintos támogatást kaptunk, a fennmaradó összeget pedig önerőből biztosítottuk. Jelentős infrastrukturális fejlesztés, épület felújítás és a söripari technológia beszerzése valósult meg az összegből. Jelen pillanatban, az üzemben négy főnek tudunk munkát biztosítani, plusz az irodarészen további három személyt foglalkoztatunk - mondta Szabó Zoltán ügyvezető.

Készül az ízletes nedű

Ott jártunkkor is éppen zajlott a sörfőzés. Mint megtudtuk, a népszerű ital előállítása egy hosszadalmas folyamat eredménye.

- A gyár 2000 literes főzőházzal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy egy főzési ciklusban ekkora mennyiséget tudunk előállítani. Mivel kisüzemi sörfőzde vagyunk, így éves szinten 500.000 litert tudunk előállítani. A későbbiekben szeretnénk kapacitást és létszámot is bővíteni, ami azt jelentené, hogy el fogjuk tudni érni a napi 3-4 főzést is – nyilatkozta Szabó Attila üzemvezető.

Szabó Attila üzemvezető

Az elsődleges cél most az, hogy térségünkben és országosan is a lehető legtöbben megismerjék az új halasi sörfőzde termékeit. Ennek érdekében különböző rendezvényeken, szabadtéri programokon lehet majd találkozni az Oasis Brewery standjaival.