(►) Kisfilmekkel segíti a termelőket az agrárkamara
Gazdaság

(►) Kisfilmekkel segíti a termelőket az agrárkamara

Érdemes egyeztetniük a könyvelőkkel, adótanácsadókkal mielőtt döntést hoznak az őstermelők. 2021. január elsejétől lép hatályba a mezőgazdasági őstermelőről, az őstermelők családi gazdaságáról és a családi mezőgazdasági társaságról szóló törvény. A mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó újműködési formák kialakítása során az egyszerűsítés volt az elsődleges cél. Az adminisztrációs terhek csökkentésével, a gyakoribb együttműködések megjelenésével a termelők versenyképességének növelése is elérhető-áll az agrárkamara indoklásában.

Az adminisztráció csökkentése mellett a változtatás eredményeképpen az új rendszerben emelkedik az őstermelők számára biztosított kedvezményes adózás értékhatára, éppen ezért javasolt mindenkinek egyeztetni a pénzügyi és adózási területen jártas szakemberekkel - javasolja Csanádi Lajos a megyei agrárkamara alelnöke.

A falugazdászok segítségnyújtása mellett hasznos információkat lehet megszerezni a kamara által közzétett kisfilmek segítségével. Néhány perc alatt átfogó magyarázatot adnak a szakemberek az új rendszerről, amely 2021-től meghatározza a gazdálkodási és adózási módokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara filmjeiben és ismertető anyagaiban megismerhetők a teljes őstermelői rendszer átalakításával kapcsolatos tudnivalók, érdemes rászánni az időt, hogy minden kérdésre választ kaphassanak.

Az írásos tájékoztató ITT található.