114 milliós felújítás a Bernáth Lajos Kollégiumban
Gazdaság

114 milliós felújítás a Bernáth Lajos Kollégiumban

A Kiskőrösi Tankerületi Központ sikeresen pályázott, így nyílt lehetőség a felújításra. A Méltányos esély a kollégista gyermekek számára a 40 éves Bernáth Kollégiumban nevű projekt során 114 millió forintot költhettek az épületre.

Az ünnepélyes átadón Nagy Ernő igazgató elmondta, megújult a fűtésrendszer, 190 heverő, 170 szék, 77 asztal mellett, új függönyök, lámpák szolgálják a diákok és nevelők kényelmét. Megújultak a mosdó és fürdő helységek, a szobák és közösségi terek új festést is kaptak. Kialakították a ma már követelménynek számító mozgáskorlátozott feljárókat is.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy a diákokat megfelelő körülmények között tudják elszállásolni, hiszen ez az épület a második otthonuk.

Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere az összefogásra helyezte a hangsúlyt, véleménye szerint a tankerület, a térség országgyűlési képviselője, a város, és a Halasi Városgazda Zrt. időben lebonyolította ezt a beruházást. A Bernáth Kollégiumban az elmúlt hónapokban új rekortán pálya épült, kicserélték a nyílászárókat és az energetikai felújítások részeként napelemeket is telepítettek.

- Természetesen a kényelmes ágyak, a tiszta mosdó, a szépen berendezett tanulószoba, a rendezett udvar csak egy keretet ad, amit az itt dolgozók töltenek meg kiváló tartalommal, meleg, elfogadó, gyermekbarát légkör kialakításával- fogalmazott köszöntőjében Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója.