173 milliós infrastruktúrafejlesztés a kórházban
Gazdaság

173 milliós infrastruktúrafejlesztés a kórházban

Növelik a betegbiztonságot. Több mint 173 millió forint Európai Uniós támogatást fordíthat a halasi kórház komplex infrastrukturális fejlesztésre. A beruházás segítségével csökkenthető lesz a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, de kiemelt cél az egységes intézményi betegazonosító rendszer bevezetése is.

A program során többek között szenzoros kézfertőtlenítő adagolók lesznek felszerelve a kórtermekben és vizsgálókban, az ágyvégekre szintén kézfertőtlenítők kerülnek elhelyezésre, és új megoldásként a közösségi terekben, mindenki által használható kézfertőtlenítő adagolókat helyeznek ki. A betegellátásban résztvevő munkatársak pedig személyre szabott, rendszeres továbbképzésben részesülnek.

Szintén a fertőzések csökkenésére szolgálnak a beszerezni tervezett helyiségfertőtlenítő berendezések, valamint az endoszkóp fertőtlenítő és sterilizáló készülékek – áll a program sajtóközleményében.

Az intézményi egységes betegazonosító rendszer bevezetése is fokozza a betegellátás biztonságát. A rendszerrel, a beteg személyazonosságának azonosításán kívül, lehetőség nyílik a kórházi informatikai rendszer ápolási modulján keresztül, a betegre szabott beavatkozások, a gyógyszerelések és ápolási tevékenységek nyomon követésére és ellenőrzött végrehajtására. A

A „BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ KOMPLEX INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK KISKUNHALASON” CÍMŰ, EFOP-2.2.18-17-2017-00065 SZÁMÚ 100 százalékos intenzitású projekt összköltsége: 173.342.556 Ft