25 éve szállítanak Európában
Gazdaság

25 éve szállítanak Európában

Kollégái lepték meg hétfőn délelőtt a kiskunhalasi Elektrans Elek és Fia Kft. ügyvezetőjét annak apropóján, hogy éppen 25 évvel ezelőtt, 1995. január 10-én alapították meg a céget. A kis ünnepség keretében a jelenlévők közösen idézték fel a cég elmúlt két és fél évtizedét.

A vállalkozás alapítója, Elek Lajos azt mondja, büszke arra, amit ez a vállalkozás elért, és most már nyugodt szívvel adja át a céget a következő generációnak.

- Bár a cég jelenlegi formája most ünnepli 25 éves fennállását, magát a szállítást mi már sokkal hamarabb elkezdtük. 1984-ben kezdtem a Vörös Szikra TSZ-ben, majd 1989-ben alapította meg egyéni vállalkozásomat, amiben már fiam is dolgozott 1991-től, végül 1995-ben vele közösen alapítottuk meg ezt a céget. Ebben az évben fiamra ruháztam át a cégvezetést, én innentől már csak tanácsadóként veszek részt a mindennapi munkában, a fontos döntéseket ő fogja meghozni – mondta Elek Lajos.

A vezetőség szerint a cég jelenleg biztosan üzemel, éppen ezért mernek további fejlesztésekben gondolkodni.

- Jelenleg 45 gépkocsivezetőnk van, az összdolgozói létszámunk pedig 63 fő. Leginkább Nyugat-Európa országaiba szállítunk, jellemzően Belgium, Hollandia, Ausztria és Németország szerepel az úticélok között. A cég jövőjét egyértelműen úgy képzelem el, hogy innen csak felfelé haladhatunk. Ez fejlesztésekkel valósulhat meg, ami valószínűleg sok kihívással jár, ezt próbálom majd megoldani – fejtette ki Elek Róbert, ügyvezető.

A születésnapi ünnepség végén természetesen nem maradhatott el a közös tortázás sem.