287 milliós forrást nyert a Merkbau Kft. (galéria)
Gazdaság

287 milliós forrást nyert a Merkbau Kft. (galéria)

Ács- és asztalosüzemet építene, a nyílászárógyártást pedig nagyobb telephelyre vinné át a Merkbau Kft. Az építőipari vállalkozás több mint 287 millió forintos költségvetési forrást használhat fel céljai eléréséhez- olvasható az mti.hu oldalon.

Átlépte a 100 milliárd forintot a vállalkozások igénye a versenyképességi támogatásra, ezért a kormány bővítheti a versenyképességi hozzájárulások keretösszegét - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután három cégnek adott át támogatási okiratot. köztük a kiskunhalasi Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft-nek is.

Merényi Jakab, a kedvezményezett Merkbau Kft. ügyvezető igazgatója

A kiskunhalasi építőipari vállalkozás 580 millió forintos beruházása több mint 287 millió forint költségvetési forráshoz jut. Merényi Jakab, a kiskunhalasi cég ügyvezető igazgatója a rendezvényen elmondta, hogy a 2008-as válság után döntöttek hosszú távú vállalati stratégia kidolgozásáról. A válság átmenetileg visszavetette a fejlesztéseket, de szeretnének ács- és asztalosüzemet építeni, és a nyílászárógyártást is áttelepítenék nagyobb telephelyre, ahol legkésőbb 2021-ben el is kezdődhetne a termelés.

Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője

Bányai Gábor, Kiskunhalas országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy látja, hogy a vállalkozások és a kormány gyors reagálásának köszönhetően belföldön hamar véget érhet a válság. A visszajelzések alapján minden országrész kezdi visszanyerni a lendületét, és velük együtt Bács-Kiskun megye is az újrakezdésen dolgozik- közölte a Magyar Távirati Iroda.

Képek: Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóiroda