30 év, 30 nap nyerési esély
Gazdaság

30 év, 30 nap nyerési esély

Dupla évfordulót ünnepel a Sziráczki Kerékpár Szaküzlet és Szerviz. Tulajdonosa Sziráczki László ötven esztendeje végzett kereskedelmi és háztartási felszerelések eladójaként, magánvállalkozását pedig harminc esztendeje indította el Kiskunhalason. Sziráczki László sikerre vitte a megálmodott saját vállalkozását, a három évtized bebizonyította, a kitartó munka meghozza gyümölcsét. Évi több ezer elégedett vásárló jelzi, a tapasztalat, az ügyfélbarát légkör és a megfelelő szakmai háttér további sikereket hozhat, hiszen egyre többen ülnek kerékpárra környezetvédelmi és sport szempontokat is figyelembe véve.

Csendes halk szavú kereskedő fogadja az ügyfeleket a Köztársaság utcai kerékpárszaküzletben. Sziráczki László ötven év kereskedelmi tapasztalatával jól tudja, az öt forintos vétel ugyan olyan fontos, mint a félmilliós. László 1970-ben végezte el a kereskedelmi és háztartási felszerelés eladó szakmát. Nem volt könnyű helyzetben, egy szemsérülés miatt hosszú kórházi kezelésre szorult. A fiatalember ennek ellenére sikeresen vette az akadályokat és korosztályát megelőzve fél évvel korábban megkapta a szakképesítését. Kezdő eladóként rögtön felelős megbízást kapott a Szilády Áron utcai vasbolt vezető helyetteseként irányította a munkát. A szakértelmét látva, nem sokkal később felkérést kapott a Zsanán megnyíló ABC Áruház vezetésére. Sziráczki László nem rettent meg az újabb „mélyvíztől”, elvállalta a munkát. Vezetői, kereskedői tevékenységét újabb szakmai kihívás fémjelezte, Kiskunhalasra hívták a Táncsics utcában frissen megnyitott áruházak műszaki áruházának a vezetésével.

Sziráczki László

- Ismételten nem ijedtem meg a kihívástól, igent mondtam, pár éves szakmai gyakorlattal hozzáláttam az áruház vezetéséhez, olyan kollektívát sikerült foglalkoztatni, akikkel hosszú évekig elégedett vásárlókat tudtunk kiszolgálni-mondja a vállalkozó.

- A rendszerváltás időszakában úgy éreztem váltanom kell, egyre azon törtem a fejem, hogy magánvállalkozást kellene indítani. Nem volt könnyű döntés, de otthagytam az állami szférát, kibéreltem a Szilády Áron utcán egy üzlethelyiséget és megnyitottam az üzletemet. Törlesztettem a hitelt, bíztam a szerencsében, így utólag visszagondolva egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam. A növekvő forgalom bebizonyította, hogy az emberek jól fogadták a kezdeményezést, két alkalmazottat is felvettem, hogy kiszolgáljuk a növekvő igényeket. A szolgáltatást kibővítettük, használt kerékpárokat, műszaki cikkeket is árusítottunk, szélesítettük a bizományos értékesítést, a forgalomnövekedés együtt járt a helyhiánnyal is, éreztem, hogy tovább kell lépni.

Köztársaság utca- az új üzlet

Újabb fordulópont volt a vállalkozás életében, amikor a Köztársaság utcára költöztek, az egykori háztartási bolt helyén nyílt meg a Sziráczki Kerékpár Szaküzlet és Szerviz. 1998-tól már egy tapasztalt szerelő, Juhász Gábor is ide szerződött. A kezdeti időszakban még nem működött a kiszállítói rendszer, így Sziráczki László maga járta körbe az országot, hogy beszerezze az új kerékpárokat, alkatrészeket. A gyártók is érzékelték azt a forgalom növekedést, amely a kiskunhalasi kerékpárüzletet jellemezte, egyre komolyabb kapcsolat alakult ki a beszállítókkal, így megjelentek az üzletben a minőségi Csepel és Gepida és egyéb kerékpárok.

- Láttuk, hogy nagy igény van ezekre a kerékpárokra, a minőségi összeszerelés és a megfelelő szerviz és alkatrész ellátottság újabb ügyfeleket hozott, fejlődésünket azonban beárnyékolta a 2010-es gazdasági válság. Nagyon oda kellett figyelni mindenre, hogy talpon maradjunk. Szerencsére a kerékpározás iránt egyre többen el kezdtek érdeklődni, a kerékpárra már nem csak úgy tekintettek az emberek, mint egy munkába járó jármű, sokan hobbi szinten, sporteszközként használták. Megjelentek azok a vevők, akik már a prémium kategóriát keresték, ebben az időszakban indultak el Kiskunhalason a szervezett kerékpártúrák. Sokat jelentett a kerékpárutak fejlesztése is, sokak számára a hétvégi kikapcsolódást egy soltvadkerti túra jelentette, így magával hozta a szervizháttér fejlődését is, napjainkban már két szervizes kollégám várja az ügyfeleket. Manapság már nem ritka, hogy a vevők a Pedelec kerékpárokat viszik, ezek az elektromos rásegítéses járművek azoknak is remek segítséget nyújtanak, akik eddig nem nagyon mertek elindulni egy hosszabb túrára- mondja a vállalkozó.

Hogyan tovább?

Sziráczki László szerint az üzlet további lehetőségeket rejt, indítani kellene egy web áruházat, nagy igény van a kerékpáros ruházatok, védőfelszerelések iránt, a Pedelec kerékpárok is egy új piaci irányt jelentenek, az üzleti számadatok is azt mutatják, bővíteni kellene az üzletteret, ehhez azonban egy fiatal, energikus emberre lenne szükség.

Elszaladtak az évek, ötven év a pályán, harminc év a vállalkozás élén, megfárad, az ember- mondja Sziráczki László.

Nyitott vagyok minden üzleti elképzelésre, megoldást jelenthet, ha találok egy önállóan dolgozni tudó üzletvezetőt, aki a jelentős terhelést le tudná venni a vállamról. Az eladás is szóba jöhet, akár cég vagy magán személy. Igény szerint 4 órás munkával tudnám segíteni a kezdeti időszakban. A dolgozók szakértelme biztosíték a zökkenő mentes átállásra. Érdeklődést, ajánlatot a sziraczki.laszlo.53@gmail.com címre várom!

Juhász Gábor, a halasi „bringadoki”

A harminc éves szakmai háttér, a környező településekről is érkező új vásárlók, a dinamikusan fejlődő kerékpáros üzletág és a stabil beszállítói háttér sok lehetőséget rejt magában, aki elgondolkodott már az ilyen üzleti tevékenységen, bátran keressen. Minden ötletet, elképzelést meghallgatok, lehet, hogy éppen Ön, aki olvassa ezeket a sorokat, viszi majd tovább ezt a sikeres vállalkozást.

Modok Zsolt is a szervizcsapatot erősíti

30 év, 30 nap nyerési esély

Az évforduló alkalmából nyereményjátékra hívja a vásárlókat a Sziráczki Kerékpárszaküzlet és Szerviz.

Minden vásárló, aki augusztus 27-ig az üzletben vásárol, a megőrzött blokkjával, bizonylatával részt vesz egy nyereménysorsoláson és megnyerhet egy nagy értékű Csepel Woodlands kerékpárt.

Így szeretnénk megköszönni a három évtizedes bizalmat, hűséget, vásároljanak, nyerjenek, a néhány forintos blokk is egy nyerési esély, használják ki ezt a lehetőséget!

Sorsolás: 2020, augusztus 27, 10 óra

Sziráczki kerékpár szaküzlet és Szerviz

Kiskunhalas

Köztársaság utca 4.

telefon: 77/423-775

Sziráczki lászló: 70/327.8174