324 millió forintos csarnokfejlesztés a Merkbau-nál (galéria)
Gazdaság

324 millió forintos csarnokfejlesztés a Merkbau-nál (galéria)

Úgy tűnik, hogy október a Merkbau Kft. életében az új csarnokok átadásának hónapja. Egy éve a betonacél üzemet, pénteken délután pedig egy modern acélszerkezetgyártó létesítményt avatták fel. Utóbbi fejlesztés is saját forrásból történt, a 324 millió forintos beruházás létszámbővítést is eredményez a régió egyik legjelentősebb gazdasági társaságánál. A szalagot Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester, valamint a három tulajdonos, Balanyi László, Knáb János és Merényi Jakab vágta át. 

Betonacél üzem, napelempark, logisztikai raktár és egy vadonatúj acélszerkezetgyártó részleg. A kiskunhalasi Merkbau Kft. fejlesztései ezek az elmúlt egy esztendőből. A régió egyik legjelentősebb építőipari vállalkozása valamennyi beruházását saját forrás felhasználásával valósította meg. Eddig egy kis alapterületű részen működött a lakatosüzem, amely 10-12 főt foglalkoztatott. (A galéria első fotóján.) Szükség volt egy új csarnokra, amelyet pénteken délután adtak át ünnepélyes körülmények között. Knáb János tulajdonos-ügyvezető elmondta, hogy 1000 négyzetméteres üzemről van szó, amely jóval gazdaságosabb és nagyobb kapacitású, mint elődje volt. A 324 millió forintos fejlesztés egy harmadát a gépek, berendezések teszik ki. Az új üzem létszámbővítéssel is jár majd. 

A jeles eseményen ott volt Bányai Gábor országgyűlési képviselő is. Ő úgy fogalmazott, a Merkbau sikere a régió sikere is. Reményét fejezte ki, hogy továbbra is ilyen ütemben fejlődik a vállalkozás, amely több komoly állami beruházásból is kiveheti majd a részét a jövőben. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere azt mondta, az egész város büszke lehet a cégre, amely viszi Kiskunhalas hírnevét és a Merkbau név minőségi garanciát jelent az építőipari szakmában. Merényi Jakab tulajdonos-ügyvezető megköszönte valamennyi dolgozónak a munkát és jelezte, még egy nagy lendületre szükség van az évből hátralévő időszakban, mert rengeteg a tennivalójuk. Az ünnepi gondolatok után következett a szalagátvágás Bányai Gábor képviselő, Fülöp Róbert polgármester és a három tulajdonos, Balanyi László, Knáb János és Merényi Jakab közreműködésével.

Balanyi László, Merényi Jakab, Bányai Gábor, Fülöp Róbert és Knáb János (balról jobbra)

Az avató záróeseményeként elültettek egy fát a csarnok közelében, majd a közös koccintás után finom falatok várták a kollektívát és a vendégeket. Az új üzemcsarnok kapacitásának a felét a Merkbau használja majd ki, a többit értékesíteni szeretnék. További részletek a hétfői híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.