A Modinvest Kft. építi az új kecskeméti tűzoltólaktanyát
Gazdaság

A Modinvest Kft. építi az új kecskeméti tűzoltólaktanyát

A kiskunmajsai tűzoltóőrs, a kiskőrösi tűzoltóság építése után újabb jelentős beruházásban vehet részt a Modinvest Kft. A kiskunhalasi építőipari vállalkozás nyerte el az új kecskeméti  tűzoltólaktanya kivitelezést, mintegy 3,9 milliárd forint értékben.

A régóta tervezett új tűzoltósági épület Kecskeméten, a Mindszenti körúti lőtér mögötti, régóta üresen lévő telken kap helyet.  A kivitelezést a Modinvest Kft. nyerte el - számolt be erről a kiskunhalasi építőipari vállalkozás közösségi oldalán. 

A projekt során három eltérő igényszintű és funkciójú, és egymással összekapcsolt épületszárny létrehozása kezdődik el. Ez azt jelenti, hogy az új épületben helyet kap majd a kecskeméti tűzoltóság, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság is. Az új laktanya szertárában tíz szerállás lesz, vagyis ennyi jármű tartható ott készenlétben.

A kétemeletes épületben a szertár felett alakítják ki a tűzoltók pihenőjét, az étkezőket, öltözőket és a vizesblokkokat. Az irodaházrészben működik majd az  igazgatóság és annak helyi szerve, a  katasztrófavédelmi kirendeltség. Az ügyeleti helyiségeken túl raktárak és irodák is helyet kapnak a több mint 5200 négyzetméteres épületben. Az épület földszintje 2132 négyzetméteres, az első emelet 1404 négyzetméteres, míg a második emelet 1753 négyzetméteres lesz. A hasznos alapterület 5289 négyzetméter lesz.

A Modinvest Kft-nek van már gyakorlata tűzoltósági kivtelezésekben. A vállalkozás építette a kiskunmajsai tűzoltóőrsöt, a kiskőrösi tűzoltólaktanyát, a közelmúltban pedig a villányi őrs épületét adták át a katasztrófavédelemnek.