A Térváz Kft. versenyképességi program támogatása
Gazdaság

A Térváz Kft. versenyképességi program támogatása

A koronavírus-járvány kapcsán a gazdasági hatások kezelésére is komoly hangsúlyt fektet a magyar kormány. Pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a külügyminisztériumban a versenyképességi program keretében támogató okiratokat adott át. Mások mellett a kiskunhalasi érdekeltségű Térváz Kft. 149 millió forintos támogatásban részesült. Az átadón Bányai Gábor országgyűlési képviselő méltatta a kedvezményezett vállalkozás tevékenységét.

A külügyminisztériumi eseményen Szijjártó Péter (címképen középütt) elmondta, a versenyképesség-növelő támogatási programra eddig 583 pályázat érkezett be, a jelentkező vállalatok 277 milliárd forint értékben vállaltak beruházást, ezzel 104 ezer munkahelyet védenek meg. Szijjártó Péter kifejtette, munkahelyek csak beruházásból lesznek, ezért a gazdaságvédelmi akciótervben kiemelt figyelmet fordítanak a beruházásokat végrehajtó és ezáltal munkahelyeket teremtő vállalatok támogatására.

Tóth Ferenc a Térváz Kft. tulajdonos ügyvezetője

Mások mellett a Térváz Építőipari Kft. 298 millió forintot meghaladó beruházásához 149 millió forintot nyert el. A támogatásból a főként csarnok- és irodaépületeket tervező és kivitelező cég új berendezéseket szerez be.

Bányai Gárbor, a térség országgyűlési képviselője

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a cég a minőségi munkára helyezi a hangsúlyt, korábban is komoly innovációkat hajtott végre. Különösen fontosnak nevezte, hogy a kormány gyorsan el tudta indítani ezt a támogatási lehetőséget hazai forrásból.

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében ez már a második kiskunhalasi válallkozás, amely kormányzati segítséget kapott. Mint hírportálunk korábbi, keddi írásában beszámolt róla, a Merkbau Kft. nyert 287 milliós támogatást a program jóvoltából.

Hírforrás MTI, képek: Külügyminisztérium sajtóiroda