A vasút- és strandfejlesztés a prioritás
Gazdaság

A vasút- és strandfejlesztés a prioritás

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott lakossági fórumot Kiskunhalason Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester társaságában.

Dr. Palkovics László elmondta, Halas polgármesterével elsősorban a vasútfejlesztés kapcsán egyeztettek, hiszen ezzel új lehetőségek nyílnak meg a település számára. Fülöp Róbert azt is elárulta, konkrétan milyen tervek vannak kilátásban.

- A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban egyeztettünk miniszterúrral, hiszen mindenféle rémhírekkel ellentétben, meg fog valósulni ez a grandiózus beruházás. Egy logisztikai terminált szeretnénk megvalósítani ennek kapcsán a minisztériummal. A következő ciklusban legalább ennyire fontos projekt a fürdőfejlesztés, még idén megtörténik egy új kút fúrása, jövőre pedig valódi kapavágásra kerülhet sor. Folyamatosan kérik tőlünk, hogy bővítsük a férőhelyeket az idősek otthonában, ezt is mindenképpen meg szeretnénk tenni a következő ciklusban – mondta Fülöp Róbert polgármester.