Adóbevallási hajrá
Gazdaság

Adóbevallási hajrá

Finisébe ért a 2017. évről szóló személyi jövedelemadó- bevallás. Kedd a határidő. Május 22-én, az adóhivatal Halason is rendkívüli hosszított nyitva tartással próbál segíteni azoknak, akik az utolsó pillanatra hagyták a bevallásukat.

Mivel már nem lehet tovább halogatni a szükséges intézkedéseket egész héten nagy volt a forgalom az adóhivatal Halasi ügyfélszolgálatánál is, ami a Szilády Áron utcában, a régi rendőrség épületében, a kormányablak mellett található.

Sokaknak a NAV készítette el a bevallás tervezetét és sokan már megnézték, jóváhagyták az ügyfélkapun keresztül. Akiknek csak a munkáltatójuktól volt jövedelme, azoknak jóváhagyás nélkül is automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Így az utolsó pillanatokban a NAV arra hívja fel a figyelmet, hogy az őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek, illetve például azoknak, akiknek lakáskiadásból származik bevétele, ki kell egészíteniük a tervezetet, mert az nem fog automatikusan bevallássá válni. Ha ez nem történik meg, erről egy jelzést is küldünk az érintetteknek – sorolta Fehér Andrea a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig. Május 22-ig lehet rendelkezni a befizetett adó 1 plusz 1 százalékáról is. Aki nem boldogul a bevallásával, az az adóhivatal munkatársaitól kaphat segítséget vagy útmutatást. Az adóhivatal a bevallási határidő utolsó napján Halason is meghosszabbított ügyfélfogadással dolgozik. 22-én délután 6 óráig lesznek nyitva.

Hozzászólás (0)