Aláírt szerződés: január első felében indul a buszállomás felújítása (galéria)
Gazdaság

Aláírt szerződés: január első felében indul a buszállomás felújítása (galéria)

Évek óta nyertes pályazat van a halasi buszpályaudvar felújítására, ám a tervezés elhúzódása okán szerdán délelőtt lehetett aláírni a kivitelezési szerződést a városházán. A Modinvest Kft. a tervek szerint január első felében lát munkához. Ugyancsak sokakat érdeklő téma  a Jókai utca északi részén épülő, illetve a vasútállomást és a belvárost összekötő kerékpárút, amelynek építője a Geo-Út  Kft. lesz.

Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason elnevezésű projekt régóta várt beruházásainak fontos mérföldkövéhez érkeztük szerdán délelőtt. A városházán ünnepélyes keretek között írták alá a kivitelezési szerződéseket a Modinvest Kft-vel, amely a buszpályaudvar felújítását végzi, illetve a Geo-Út Kft-vel, amely a kerékpárutak fejlesztéséért felel majd. Új bicikliút épül a Jókai utca északi részén, valamint a belváros és a vasútállomás között.

Az eseményen részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő is. A város képviseletében Fülöp Róbert polgármester, a Modinvest Kft. nevében ifjabb Németh Miklós ügyvezető, a Geo-Út Kft. képviseletében pedig Kovács Krisztián ügyvezető látta el kézjegyével a szerződéseket.  Kiderült, hogy a buszállomás átépítése várhatóan január első felében indul. A kivitelezés ideje alatt ideiglenes pályaudvar üzemel majd a Semmelweis téren. Ez forgalomkorlátozásokkal jár majd, amelyeket időben jeleznek majd mindenki felé. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.

TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00013 „Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason” projekt
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.01.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.08.31.
A Projekt összköltsége: 500.000.000 Ft
A Projekt intenzitása: 100%