Aszfalton a Tormássy utcában

Egy évvel ezelőtt hirdette meg a városvezetés a programját, amely szerint minden évben egy gyűjtőutat felújítanak, ezzel párhuzamosan pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosság, az önkormányzattal összefogva megvalósítsa a saját utcája burkolását. Csütörtökön délelőtt adták át a Tormássy utca aszfaltozott szakaszát.

 
 
 
 
A nagy forgalmú gyűjtőutak közül elsőként a Bajza utca készült el, idén ősszel pedig a Petőfi utca kapott új aszfaltot. Közben a lakossági kezdeményezőkedv is megjött, a Hunyadi utcában és a Gyárfás utcában is jelentősen javult a közlekedés. Az Epreskert utcában pedig, a város és az ott élők közös teherviselése nyomán eltűntek a kátyúk, megoldódott a vízelvezetés és hetek óta szilárd burkolaton közelíthetőek meg az ingatlanok.
A Tormássy utca egy szakaszán sem volt eddig aszfalt. A lakók évek óta igyekeztek megoldást találni erre a problémára, nekik is kapóra jött az önkormányzati kezdeményezés. Megalakították a saját útépítési közösségüket, és belevágtak a beruházásba. A közbeszerzés kicsit hosszabb volt a vártnál, de végül eredményt hozott. November elején felvonultak a munkagépek és elkezdődött a beruházás. A Strabag kivitelezésében 310 folyóméternyi aszfalt terítettek le a szakemberek, mint megtudtuk: a munkálatok összköltsége elérte a 23 millió forintot, ennek több mint felét az ott élők adták össze.
Halasmédia Online
Fotók: Bakos László