Egy farm, tele különleges állattal (galéria)
Gazdaság

Egy farm, tele különleges állattal (galéria)

Egyedülálló vállalkozásba fogott Ternyik Noémi. A halasi ifjú gazda ritka, különlegesnek számító díszbaromfikat, vadnyulakat tenyészt a farmján. A ritka fajok iránt akkora az érdeklődés, hogy minden napra jut látogató, aki látni szeretné az állatokat.

Ternyik Noémi már kisgyermek kora óta tudta, hogy az állatokkal szeretne foglalkozni, elvégezte a szükséges iskolákat, megszerezte a megfelelő képesítéseket, majd úgy gondolta, eljött az idő, hogy megvalósítsa régi álmát. A rekettyepusztai birtokon mára igazi díszmadártenyészetet alakított ki. A repertoárban található többek között törpe cochin, chabo, selyem, orpington, óriás brahma, óriás cochin, ördög, lakenfeldi díszréce, mandarin réce, karolin réce, amerikai fütyülő réce, peposaca réce, hottentotta réce, sujtásos fütyülőlúd, és sarlós fütyülőlúd.

A farmon békésen megférnek egymás mellett a szlovák vadnyulak valamint kecskéből is van több mint nyolcvan.  Az utóbbi hónapokban annyian megálltak már itt az út mellett található farmnál, hogy Ternyik Noémi azt fontolgatja, hogy látogathatóvá alakítja a birtokot. A fiatal mezőgazdasági termelők számára kiírt pályázaton a Darányi Ignác Terv keretében jelentős összeget is nyert a farm fejlesztésére. További részletek 19 órakor a Híradóban.