Egyre több a külföldi megrendelésük
Gazdaság

Egyre több a külföldi megrendelésük

Kiskunhalason készülnek és Lengyelországban használják majd azokat a tartályokat, melyeket az elmúlt hónapokban állítottak össze a Savanya Vízgépészeti Kft.-nél. A hetven köbméteres tartályokat hamarosan követi majd egy jóval nagyobb, legalább 10 méter magas építmény, így bőven lesz munkája a következő időszakban is a több mint 30 főt foglalkoztató halasi vállalkozásnak.

A Savanya Vízgépészeti Kft. már jó néhány hazai ivóvíz és szennyvízprojekt számára gyártott berendezéseket, tartályokat, ám a mostani munkáik nagyságrendekkel nagyobbak, mint az eddigiek.

- Cégünk főként vízgépészettel és lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, összeállítással foglalkozik- mondta Savanya Imre ügyvezető. A jelenleg szállításra előkészített munkáinkat cseh megrendelésre készítettük, a végleges felhasználási helyük Lengyelországban lesz. A járványveszélyes időszakban, a fokozott biztonsági rendelkezések mellett munkatársaink folyamatosan ezen dolgoztak. A berendezések gépészetileg nem jelentettek extra kihívást, sokkal inkább a mozgatásuk. Építeni kellett egy fedett tárolót is valamint a nyomáspróbák is sok időt vesznek igénybe az ilyen méretű szerkezetek esetében. Nem lesz egyszerű a szállításuk sem, hiszen a mozgatásukhoz is két daru összehangolt munkájára volt szükség.

Az előkészítő munkák már elkezdődtek, meg vannak a tervek, munkatársainkkal már a megvalósításon dolgozunk-mondja ifj. Savanya Imre vízgépészeti csoportvezető. Ez jóval nagyobb, 100 köbméteres tartály lesz, úgy tűnik, hogy bővítenünk kell a fogadócsarnokot is, hiszen a jelenlegiben nem fér el ekkora szerkezet.

További felvételek a Halas Televízió 19-órakor kezdődő Híradójában láthatók.