Elismerő oklevél: Halas, a gyógyhely
Gazdaság

Elismerő oklevél: Halas, a gyógyhely

Elismerő oklevelet vehetett át néhány perccel ezelőtt Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere Rideg Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökétől. Mint az önkormányzat Kecskeméten megtartott ülésén kiderült, az elismerést azért kapta városunk, mert nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megkapja a gyógyhely minősítést, ezzel a megye turizmusfejlesztésében is nagy szerepet játszott.

 

 

 

Pénteken délelőtt Kecskeméten ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. Ennek a tanácskozásnak az egyik napirendje során Kiskunhalas gyógyhellyé minősítéséről esett szó. Rideg László elnök elmondta, hogy ez nem az egész településre, hanem egy konkrétan meghatározott részére vonatkozik.

A cím birtoklása egy rendkívül komoly lépés a fürdőnek, a városnak és a megyének egyaránt. – Ennek révén számtalan fejlesztési lehetőség nyílik. Éppen ezért javaslom, hogy a megyei közgyűlés részesítse elismerő oklevélben Kiskunhalast a megye turizmusának fejlesztése érdekében végzett munkájáért- fogalmazott az elnök az előterjesztésben. Az oklevelet Fülöp Róbert polgármester vette át. A jeles eseményen ott volt Bányai Gábor országgyűlési képviselő is, aki sokat tett a cím elnyerése érdekében. További részletek a péntek esti Híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.

Jáger Levente

Fotók: Balogh Attila