Energetikai fejlesztések indulnak
Gazdaság

Energetikai fejlesztések indulnak

Halason nyolc önkormányzati intézmény is energetikai korszerűsítés előtt áll. Jelenleg tervezés alatt vannak a beruházások. Több mint 419 millió forintos TOP-os forrásból valósulhat meg a fejlesztés. A program célja, hogy csökkenjen az intézmények által kibocsájtott szén-dioxid mennyisége. A beruházás keretében többek között ablak- illetve kazáncserére, szigetelésre, valamint napelemes rendszer kialakítására nyílik mód.

A programban a városháza épülete, a könyvtár, valamint a Szilády Áron utcai, a Felsővárosi, a Bóbita, a Bajza utcai és az Ady Endre utcai óvoda, valamint a Városi bölcsőde érintett. Az energetikai korszerűsítések 2020. február végére valósulnak meg.

Kiskunhalas Város Önkormányzata 419.398.995 forint támogatást fordíthat arra, hogy több intézményét is energiahatékonyabbá tegye.  A TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00057 számú „Önkormányzati intézmények energetikai intézmények felújítása” című projekt nyújt módot a beruházásra. A Martonosi Pál Városi Könyvtárra akadálymentesítés, ablakcsere, homlokzat-, födém-, lábazatszigetelés, valamint kazáncsere, illetve napelemes rendszer kialakítása vár.

A Szilády Áron utcai óvodában akadálymentesítésre, ablakcserére, födém, lábazat, pincefödém, padlásfödém szigetelésre, vízszigetelésre, illetve napelemrendszer kialakítására nyílik mód. A Felsővárosi óvoda, a Bóbita óvoda, a Bajza utcai óvoda, a Városi bölcsőde és az Ady Endre utcai óvoda is napelem-rendszereket telepíthet.

A Városháza épülete szintén korszerűsödhet. Ablakcsere, födém, pincefödém szigetelés valamint kazáncsere szerepel a programban, és itt is lehetőség lesz napelemes rendszer kialakítására 50 kVA teljesítmény erejéig.

fotó: Csóti Gábor