Energiatakarékosak lettek a kórházi szállók
Gazdaság

Energiatakarékosak lettek a kórházi szállók

Újak a nyílászárók és külső hőszigetelést kaptak az épületek. Energiatakarékosabbak lettek a halasi Semmelweis kórház területén található lakhatás célját szolgáló épületek, vagyis az orvos-, nővér- és férfiszállók. A több mint 109 millió forintos beruházásra, amely négy épületet érintett pályázati támogatás segítségével nyílt lehetőség.

Varjú József a Semmelweis kórház üzemeltetési igazgatója jelentette be a hírt, hogy elkészült a beruházás.  A hőtechnikai korszerűsítés esztétikai változást is hozott, hiszen így megújult az épületek külseje is. Ez a beruházás munkaerőt tarthat meg, vagy éppen csábíthat a halasi kórházba – mondta Romhányi Zoltán a kórház főigazgatója. Hiszen fontos, hogy az azt igénylő dolgozóknak megfelelő elhelyezést tudjon biztosítani az intézmény.  A kórház a jelentős energia megtakarítás mellett ezért is örült ennek a fejlesztésnek.

Mivel a kórház tovább szeretné javítani a szállókon lévő körülményeket. Keresik az újabb lehetőségeket, pályázatokat az épületbelsők megújítására.  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásával valósult meg a KEHOP-5.2.10-16-2016-00054 a Kiskunhalasi kórház energetikai fejlesztése elnevezésű projekt. A 109,33 millió forintos támogatás 100 %-os intenzitású. A kivitelezést a GET-Energy Magyarország Kft. végezte.