Építik a kilátót, kotorják a tómedret - szabadidőközponttá válik a Csetényi park
Gazdaság

Építik a kilátót, kotorják a tómedret - szabadidőközponttá válik a Csetényi park

Nagy változások történtek a Csetényi parkban az elmúlt hónapokban. Folyamatban van Kiskunhalas eddigi legnagyobb turisztikai beruházása. Jelenleg a csónakázó tó medrét kotorják a kivitelezők, illetve épül a kilátó és a fogadóépület. A beruházás 876 millió forintos pályázati forrás segítségével valósul meg.

Egymást érik a munkagépek Halason a kórház és a fürdő melletti Csetényi parkban. Javában tart Kiskunhalas eddigi legnagyobb turisztikai beruházása. A területre rá sem lehet ismerni akkora változáson ment át az elmúlt hónapokban. Egy bejáráson mutatták be, hogy hol tart a beruházás. Fülöp Róbert polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint ez egy fontos beruházás a város és a térség életében. Mint mondták óriási munka folyik a területen, hogy a leendő gyógyfürdő melletti park sokaknak adjon kikapcsolódási, sportolási, pihenési lehetőséget.

A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad. Várhatóan jövő tavaszra elkészül a több új létesítményt és élményelemet tartalmazó szabadidőpark és a tervek szerint a nyár folyamán átadják a nagyközönségnek.

A Csetényi parkban két különleges épület is készül. A lebegő hatású fogadóépület és a víz fölé nyúló háromszintes kilátó melyeket a Fliesenbau Kft. épít. Földi Sándor ügyvezető tájékoztatása szerint időre végeztek a betonozási munkálatokkal, így most már az időjárástól függetlenül is tudnak haladni a még hátralévő feladatokkal.

Egyelőre egy hatalmas mély gödör a leendő csónakázó tó, a mélyítésén most is dolgoznak a markolók. A kitermelt iszapot a park mélyebben fekvő területein hasznosítják. A csónakázó tó medrének a kotrását, mélyítését úgy próbáltak megoldani, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az ott élő állatvilág. Egy erre a célra készített csatornánk keresztül terelték át a halakat a szomszédos tóba. A csónakázó tó medrének kialakítása még körülbelül két hetet vesz igénybe – kaptuk a tájékoztatást Kószó Róberttől a Regreen Field Kft. ügyvezetőjétől.

A Csetényi park továbbra is munkaterület, így oda egyelőre tilos bemenni. A beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.  A Kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése elnevezésű projektre több mint 876 millió forint, támogatást kap a város.