Épül az út, újabb betelepülőket vár az Ipari Park (galéria)
Gazdaság

Épül az út, újabb betelepülőket vár az Ipari Park (galéria)

A télies időjárás sem zavarja a kivitelezőket az Ipari Park területén, ahol a közelmúltban kezdődött el annak az útnak az építése, amely a Majsai úthoz jelent közvetlen csatlakozást. A 300 millió forintos beruházás keretében újabb, eddig kihasználatlan területeket tárnak fel, ahová várják a betelepülni kész vállalkozásokat.

Munkagépek, brigádok dolgoznak a kiskunhalasi Ipari Park eddig kihasználatlan részén. A város 300 millió forintot nyert a meglévő zóna bővítésére. A beruházás keretében lehetőséget teremtenek több vállalkozás számára a betelepülésre. A közművek kiépítése már megkezdődött és látszik annak az útnak is a nyomvonala, amely a Majsai úthoz jelent majd közvetlen kapcsolatot. 

Tóth Péter, a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Főépítészi Osztály vezetője elmondta, hogy már van érdeklődés az új területek iránt. Ezzel párhuzamosan hamarosan elkezdődhet majd az új ipari zóna kialakítása is a Szegedi úton, a volt orosz laktanya területén. Ehhez 381 millió forintos forrást kapott a városháza. Oda is várják a vállalkozásokat, többen már éltek a lehetőséggel, velük már a szerződéskötés is megtörtént.