Épületkorszerűsítés és új sütők a Váriban
Gazdaság

Épületkorszerűsítés és új sütők a Váriban

Rá sem lehet ismerni az iskolára. Egyre modernebb lesz a Vári Szabó István Szakképző épülete. Most is folynak a felújítási munkálatok, de nem csak a külső újul meg, több eszközbeszerzés is folyamatban van. A cukrászműhelybe például a napokban érkeztek meg az új villanykemencék. A cukrász és péktanulók már ezekben készítik a finomságokat.

Hat darab modern légkeveréses villanykemencéket kapott a minap a Vári Szabó Szakképzőiskola cukrászműhelye. Most tesztelgetik az új sütőket és a hőfok beállításokat, ami ezeknél a készülékeknél különösen fontos. Eddig jók a tapasztalatok, szépek lettek az itt sütött készítmények, a régi kemencék már mintegy 20 évesek voltak – tudtuk meg Bognárné Varjú Mónika cukrász szakoktatótól.

Az új kemencék érkezése csak egy kis részét teszi ki az iskolában folyó modernizálási folyamatnak. Javában tart az épület felújítása is. Már a harmadik ütemnél, a bejárat felőli épületrésznél járnak a kivitelezéssel. Például már elbontották a régi kéményt és a kazánháznak is új funkciót szánnak, a tervek szerint konditermet alakítanak ki ebben a helyiségben.

A Kölcsey utca felőli épület pedig teljes hőszigetelésre vár, illetve a nyílászárók újrahelyezését is szeretnék megoldani. Ezen kívül az iskola udvarának a rendezésére is megszülettek a tervek, például elbontásra kerül a pálya mellett bádogépület és lelátó épül a helyére – nyilatkozta Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A főigazgató azt is hozzáfűzte, hogy nem csak a Vári Szabó Szakképzőben, hanem a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum többi intézményében is folynak, illetve küszöbön állnak különböző beruházások.

Hozzászólás (0)