Felújítás kívül, belül
Gazdaság

Felújítás kívül, belül

Rá sem ismernek majd a tanulók a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának folyosóira, tantermeire. Az elmúlt hetekben mesteremberek burkoltak, villanyt szereltek, festettek a kollégiumi épületszárnyakban. Az intézmény több lépcsőben, pályázati forrásból és önerőből finanszírozta a teljes megújulást, ennek egy újabb szakasza fejeződik be hamarosan.

A kollégiumnak helyt adó részre fókuszált az intézmény vezetése, felújították a vizesblokkokat, a folyosói részek új burkolatot kaptak, az oldalfalak is egy erősebb kopásálló bevonattal lettek ellátva. Papp Gyula főigazgató elmondta, a kollégium két szintjén a folyosókat és a vizesblokkokat érintette a felújítás, a „K” épületben a második és a harmadik szinten történtek hasonló munkálatok. A költségeket a korábban erre a célra elkülönített saját forrásból és az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott támogatásból biztosították.

A festést saját munkatársakkal végzik, a többi munkaműveletre külső vállalkozót bíztak meg. Hamarosan megkezdődik az épületek előtti parkosítás is. Itt korábban új parkolót és járdafelületeket is kialakítottak.