Felújítják az Erzsébet királyné téri bérlakásokat
Gazdaság

Felújítják az Erzsébet királyné téri bérlakásokat

Egy 500 milliós beruházás részeként megkezdődött Halason az Erzsébet királyné téri bérlakások felújítása. Várhatóan ősszel már beköltözhetnek a lakók. A program a lakások felújítása mellett egy közösségi tér kialakítását és útépítést is tartalmaz.

Munkához láttak a kivitelezők, megkezdődött Halason az Erzsébet királyné téri önkormányzati bérlakások felújítása. A beruházás kapcsán teljesen megújul az épület és annak környezete. Első lépésként rendezték az épület melletti elburjánzott növényzetet, most pedig az épületen belüli munkálatok folynak, lényegében csak a falak maradnak és minden más megújul. A tervek szerint őszre akár már be is költözhetnek a leendő lakók.

A körzet önkormányzati képviselője Stírné Prikidánovics Tímea is figyelemmel kíséri a beruházást. Mint mondta: ez a projekt minőségi változást hozhat ebben a városrészben, rendezettebb lesz az épület és környezete, illetve figyelnek arra, hogy olyan személyekkel kössenek bérleti szerződést, akik ezt tiszteletben tartják.

A projekt a bérlakások felújítása mellett tartalmazza egy nyitott közösségi tér kialakítását, illetve útépítést is. A Szegregált városrészek felújítása Kiskunhalason elnevezésű TOP-os programra Kiskunhalas Város Önkormányzata közel 500 millió forint segítséget kap az Európai Uniótól és Magyarország kormányától.

A kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata

A projekt címe: Szegregált városrészek felújítása Kiskunhalason

A szerződött támogatás összege: 499.999.163,-Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

A projekt azonosítószáma: TOP-4.3.1-15-BK1-2016-00002