Folyamatosan frissül a halasi adóslista
Gazdaság

Folyamatosan frissül a halasi adóslista

A halasiak többsége befizette a helyi adók első félévi részleteit. Viszont vannak olyan magánszemélyek és vállalkozók, akik már jelentős tartozást halmoztak fel. Ők kerülnek fel a havonta frissülő, nyilvánosan elérhető adóslistára. Sokan befizették a helyi adók első félévi részleteit. Ez március közepén volt esedékes.

- A halasi önkormányzat köszöni a lakosságnak a teljesítéseket és a türelmet, hiszen idén technikai okok miatt később érkeztek meg a csekkek a háztartásokba – mondta Fődi Gabriella a halasi városháza adócsoportjának vezetője. Viszont vannak olyanok is, akik komolyabb - helyi adó és gépjárműadó - tartozást halmoztak fel. Őket a város internetes oldalán, a www.kiskunhalas.hu-n közzétett adóslistán tartják nyilván. A listára azon magánszemélyek kerülnek fel, akik tartozása eléri az 50 ezer forintot és 90 napja fennáll a tartozás. Az összeghatár a vállalkozások esetében 100 ezer forint. A lista május elején fog frissülni. Aki rendezi a tartozását és gyorsan – nem a hó eleji frissítésnél- szeretne lekerülni a listáról, annak a befizetés igazolásával be kell mennie a városháza adócsoportjához,

A jogszabályok biztosította közzététel célja, hogy tovább javuljon az adófizetési morál. A következő adózási teendő a vállalkozókat érinti. Május 31. az iparűzési adóbevallás határideje. A városháza azt kéri az érintettektől, hogy ha lehet ne az Adó és Vámhivatal, hanem az önkormányzat saját nyomtatványát használják, ami a www.kiskunhalas.hu-n érhető el, mivel az önkormányzat nyomtatványa könnyebben feldolgozható, illetve pontosabb, a NAV-nál még a korábbi adómentességi határ szerepel.

A városháza adócsoportja arra is felhívja a figyelmet, hogy az adatlapokat pontosan töltsék ki. Például az őstermelők a nyomtatvány elején jelöljék, be, hogy őstermelők, mert ez általában el szokott maradni.

Hozzászólás (0)