Folyik a helyi adók küldeményeinek kézbesítése
Gazdaság

Folyik a helyi adók küldeményeinek kézbesítése

Sokan már megkapták és be is fizették. Folyamatban van a helyi adók csekkjeinek és tájékoztatóinak a kézbesítése. Nagyüzem van a városháza adócsoportjánál, ezért azt kérik, mindenki figyelmesen olvassa el a kapott tájékoztatókat, és ha még marad tisztázandó kérdés, akkor keresse a városházát.

Mint ahogy már beszámoltunk róla, a lakossághoz többféle módon – és nem egy időben - jutnak el a küldemények. Aki határozatot is kap, mert például valamilyen változás volt a kommunális, illetve a gépjármű adójában annak a posta kézbesít és alá is kell írni a küldemény átvételét. A postaládák zömébe viszont helyi kiszállítással jutnak el a küldemények. A befizetési határidő március 18. Előfordul, hogy valaki nem kapja meg erre az időre a küldeményt, tőlük azt kérik, hogy a kézhezvételtől minél előbb teljesítsék majd a befizetéseket.

Ilyenkor a „befizetési hajrában” a postán is megnövekedett forgalommal kell számolni. A helyi adókat többféle módon is be lehet fizetni. Aki például tavaly már utalással teljesített, idén csekket sem kap, hiszen feltételezik, hogy most is utalni fog.

A legkényelmesebben okostelefonokon keresztül, pár kattintással lehet teljesíteni a helyi adókat. Most már az értesítőkön is van QR kód – annyi amennyi a teljesítendő tétel. A városháza adócsoportja azt javasolja, hogy az értesítőkön lévő kódokat olvassák be a teljesítésekhez.  

Mivel most az egész évre vonatkozó tudnivalókat és csekkeket megküldték, a befizetések után érdemes biztos helyre eltenni az értesítőket és a csekkeket, hiszen szeptember közepén teljesíteni kell a második félévi részleteket is. A tapasztalatok szerint sokan már most egyben rendezik a második félévi helyi adó részleteket is, hogy ősszel erre már ne legyen gondjuk.