Helyi adók – lejár a befizetési határidő
Gazdaság

Helyi adók – lejár a befizetési határidő

Már csak pár nap és lejár a helyi adók befizetési határideje. A második félévi részleteket kell most rendezni. A lakosság legnagyobb részét a kommunális és a gépjárműadó érinti. A befizetéseket többféle módon is lehet intézni.

Szeptember 16. a határidő. A kommunális-, a gépjármű-, a telek- az építmény- és az iparűzési adó második félévi rendezésének érkezett el az ideje. A tapasztalatok szerint egyre többen már márciusban befizetik az egész éves kötelezettségüket, aki így tett annak most nincs teendője. A többiektől azt kérik, hogy tartsák be a határidőt. Tavasszal mindenki megkapta a második félévi csekkeket és tudnivalókat is. Aki nem találja meg a csekkeket, illetve a befizetendő összegről szóló tájékoztatót az elkövetkező napokban kérjen segítséget a városházán.

Többféle befizetési mód közül választhat a lakosság. A csekkeket szeretnék felváltani a modernebb módszerekkel. Lehet utalni, az OTP-nél befizetni és mobiltelefon – iCsekk - segítségével. A tavasszal megküldött tájékoztatók ezekről, így például a QR kódok használatáról is tartalmaznak leírást.

Szeptember végén készítenek majd listát a kintlévőségekről. Akik addigra nem teljesítik a helyi adókat, először felszólítást kapnak, ha az így megadott határidőt sem teljesítik, a végrehajtók elindítják az ilyenkor szokásos eljárást. Az önkormányzatnál azt kérik, hogy aki valami miatt nem tudja kifizetni a helyi adókat, mindenképpen jelezze ezt az adócsoport felé és egyeztessenek a lehetőségekről.