Hiába drágább, akkor is tankolnak a halasi autósok
Gazdaság

Hiába drágább, akkor is tankolnak a halasi autósok

A napokban ismét 400 forint környékére emelkedett az üzemanyagok literenkénti ára országszerte, és ez alól sajnos a kiskunhalasi kutak sem kivételek. A sofőrök ettől függetlenül azt mondják, ha tankolni kell, akkor nem szabad gondolkodni, hisz az üzemanyagot így is, úgy is meg kell venni, hogy közlekedni tudjanak.

A benzinkutasok tapasztalata szerint, bár az autósok többségét az árnövekedések igen érzékenyen érintik, a vásárlók száma ilyen esetekben sem csökken drasztikusan.

- Az igaz, hogy az ártáblát meglátva a legtöbben morgolódnak kicsit, de ettől függetlenül is ugyanúgy megtankolják a kocsikat. Sokan vannak, akik próbálnak előre gondolkodni, és akár hetente többször is felhívják a benzinkutat, hogy éppen mennyi a benzin ára, vagy tudunk-e valamit egy tervezett áremelésről. Ha megtudják, hogy másnaptól drágul az üzemanyag, akár a város másik végéből is eljönnek, hogy teletankolják a járművüket, sőt, van, aki üzemanyagkannát is hoz magával - mesélte weblapunknak az egyik halasi kútkezelő.

Abban szinte minden általunk megkérdezett autós egyetértett, hogy bosszantó a rendszeres áremelkedés, de ha menni kell, akkor tankolni is muszáj.

- Most már huzamosabb ideje környékezi a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára. Hol csökkentenek pár forintot, hol emelnek. Ez így nincs jól. Nem ilyen mértékű árváltozásra várnak az emberek. Le kellene vinni 200-250 forintra a benzin és a gázolaj árát, annak pozitív hatásait minden család azonnal megérezné. De amíg ez nem így lesz, marad a mérgelődés, a kocsikat pedig úgyis megtankoljuk, hisz napi szinten használjuk őket - mondta el véleményét egy halasi autóvezető.

A kutasok azt mondják, az árváltozásokról sokkal hamarabb ők sem kapnak információt, maximum egy nappal a csökkentés vagy emelés előtt szólnak nekik is. Most úgy sejtik, hogy a jövő hét folyamán akár újabb 6-8, de akár 10 forinttal is nőhet a benzin és a gázolaj literenkénti ára.