Idősek Otthona - kész az energetikai korszerűsítés
Gazdaság

Idősek Otthona - kész az energetikai korszerűsítés

Jöhet a télies idő, egy újabb halasi intézmény működtetése válik energiahatékonyabbá. Szerda délelőtt adták át a felújított Nyúl utcai Idősek Otthonát.  80 millió forintos pályázati forrásból valósult meg a beruházás. A szigetelést, nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést és akadálymentesítést úgy kellett megoldani, hogy közben működött az intézmény.

Az akadálymentes rámpának köszönhetően könnyebben tudnak közlekedni a Nyúl utcai Idősek Otthonának lakói, de jelentős energetikai korszerűsítés is történt az intézményben, így a mostani fűtési szezontól már jóval hatékonyabban lehet az épületet működtetni. A beruházás átadóján a kivitelező cég képviselője ismertette az elvégzett feladatokat. - Nyílászárócsere, homlokzati és, padlásfödém hőszigetelés, de radiátor csere, és új kazán telepítése is szerepelt a programban. E mellett átalakítottuk a bejáratot, akadálymentes rámpát építettünk hozzá és akadálymentes mosdót is kialakítottunk bent az épületben –sorolta Papp Lóránt az Anloma Kft. építőmérnöke.

- A beruházást úgy kellett megoldani, hogy a lehető legkevésbé zavarják meg az intézményben folyó munkát és a lakók életét, de ezt is sikerült gördülékenyen megoldani – mondta Juhász György a Szociális Szolgáltató Központ vezetője. Különösen a radiátorcseréknél volt szükség az együttműködésre a kivitelezők és az intézmény között, mert egy-egy napra szabaddá kellett tenni a szobákat.

Az Idősek Otthonának energetikai felújítása elnevezésű programra Kiskunhalas Város Önkormányzata 80 millió 639 ezer forint, támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programtól. – Mindenképpen szerettük volna ezt a beruházást elvégezni, így külön pályáztuk erre a projektre és örülünk, hogy sikerült megvalósítani – nyilatkozta a beruházás átadóján Fülöp Róbert polgármester.

A beruházások ezzel a programmal még nem érnek véget. Próbálják folyamatosan fejleszteni, korszerűsíteni az Idősek Otthonát. Legutóbb a mosodában és a konyhán voltak fejlesztések, most pedig új szobák kialakítása van folyamatban a Nyúl utcában. A Hajléktalan ellátás is nagy változás előtt áll, a Molnár utcából várhatóan még idén átköltözik az intézmény a Baky kastély területére, ahol a jelenleginél komfortosabb körülmények állnak majd rendelkezésre.


TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00072
A kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
A projekt címe: „Kiskunhalasi Idősek Otthona energetikai felújítása”
A szerződött támogatás összege: 80 639 627 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00072
A Támogató a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program