Indul a kórházi nyílászárócsere
Gazdaság

Indul a kórházi nyílászárócsere

Várhatóan január közepén indul el a Semmelweis kórház régóta várt nyílászáró-cseréje és energetikai korszerűsítése. Csütörtökön délelőtt a kivitelező, Dél-Konstrukt Zrt. szakemberei és a fenntartó, működtető Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviselő találkoztak az intézmény vezetésével. Bányai Gábor országgyűlési képviselő is jelen volt a megbeszélésen, ő azt mondta fontos mérföldkő ez a kórház életében.

Télen nem volt ritka, hogy 11-16 Celsiust mértek valamelyik kórteremben a Semmelweis kórházban, ennek oka a korszerűtlen nyílászáró és hőszigetelés volt. A jövő évben ez a probléma is megoldódik, köszönhető egy sikeres pályázatnak. A főépület komplett hőtechnikai fejlesztése megvalósulhat majd, a munkaterület átadása stílszerűen Mikulás napján volt. - Mi is úgy vártuk ezt, mint a gyermekek a Télapót - fogalmazott dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a közel 360 millió forintos forrás megszerzésében. Bányai Gábor országgyűlési képviselő lobbizott a halasi kórházért. A támogató döntés már két évvel ezelőtt megvolt, de a közbeszerzési eljárás húzódott el. A forrásokért pedig meg kellett harcolni- tette hozzá a politikus.

A kivitelező a szegedi székhelyű Dél-Konstrukt Zrt. lesz. Gáspár Ferenc főépítésvezető úgy fogalmazott, mától számítva kilenc hónapjuk van a teljes projekt befejezésére, de számításai szerint várhatóan hat és fél hónap alatt teljesítik a vállalásaikat. A tervek szerint január közepén kezdődnek a munkálatok, első lépcső az ablakcsere lesz, a munkafolyamatok előre egyeztetett ütemben zajlanak majd. A beruházás ideje alatt a betegellátás zavartalan lesz.