Ipari park lesz az egykori laktanya helyén
Gazdaság

Ipari park lesz az egykori laktanya helyén

Megkezdődött a második ipari park kialakítása Kiskunhalason. Az első a Majsai út közelében az autós tanpálya mellett található. A soron következőt ettől alig másfél kilométerre, a Szegedi úton, a volt szovjet laktanya területén alakítják ki. A munkaműveletek már megkezdődtek a területen.

 


A Szegedi út mellett korábban két nagy laktanya működött, az egyik a Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezrednek volt a bázisa, mellette pedig a szovjet egységek állomásoztak. A volt magyar laktanya helyén jelenleg börtön működik, míg a szomszédos területek évtizedekig kihasználatlanul álltak. Kiskunhalas önkormányzata egy sikeres pályázatnak köszönhetően most ipari parkot alakíthat ki ezen a területen.

Tóth Péter a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Főépítészi Osztály vezetője megkeresésünkre elmondta, Kiskunhalas 381 millió forintot fordíthat a volt laktanya rendbetételére. Első lépésként megvásárolták a korábban állami tulajdonban lévő területet, majd elkészültek a tervek a hasznosításra.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás során a kivitelező kiválasztása történik. Tavasszal már látványos lehet a változás a jelenleg erőteljesen leromlott állapotú területen. Eső lépésként útépítés történik, majd a közművesítéssel folytatódik a projekt. A tervek szerint, mint egy új ipari park működhet a jövőben a vasútvonal közelében lévő egykori laktanyakomplexum.