Jól halad a szárnyasvágóhíd építése (galéria)
Gazdaság

Jól halad a szárnyasvágóhíd építése (galéria)

Ma délután a megyei közgyűlés elnöke és a közgyűlés tagjai is szemügyre vették a Mélykút határában épülő szárnyasvágóhíd készülő csarnokait, létesítményeit. Az építési munkálatok az előre meghatározott ütemben haladnak, így ha minden jól megy, szeptembertől már gőzerővel üzemel majd a több mint 350 embernek munkát adó telephely.

A zord időjárási körülmények miatt a házigazdák és a vendégek egyaránt gumicsizmában közelítették meg azt a Mélykút határában lévő munkaterületet, ahol hónapok óta épül a HUNENT Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. új üzeme. A bejáráson ott volt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke is, aki elismerően beszélt a beruházásról.

- A mélykúti beruházás volumenét nagyon jól mutatja, hogy a megye területén az összes önkormányzati fejlesztésre idén 63 milliárd forint van, ez a vágóhíd pedig közel 15 milliárd forintból készül el. Az biztos, hogy nem csak a megye, hanem az egész ország gazdasági életében meghatározó lesz a létesítmény - nyilatkozta weblapunknak Rideg László.

Mélykút polgármestere szerint az egyik legfontosabb dolog az, hogy az új üzem beindításával rengeteg új munkahelyet is teremtenek a térségben.

- Több mint 350 új munkahelyet sikerül megteremteni ezzel a beruházással. Azt gondolom, a Bácskában ettől fontosabb dologra most nincs is szükség. Reményeim szerint hatalmas lökést ad ez a vállalkozás a térség gazdasági életének - mondta Kovács Tamás, a település vezetője.

A helyszínen készített felvételeinket a 19 órakor kezdődő Híradóban mutatjuk be.

Hozzászólás (0)